Evenimente

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali

 
 
22 milioane de asistenţi medicali din întreaga lumea sărbătoresc la 12 Mai ziua profesiei.

În 2019, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat 2020 "Anul Internaţional al asistentului medical şi al Moaşei" ca recunoaştere a importanţei lor pentru comunităţile din întreaga lume.

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, ICN, a stabilit ca 12 mai ,zi internaţională a profesiei de asistent medical în semn de recunoaştere şi respect faţă de Florence Nightingale , cea care a impus profesia de asistent medical ca una de sine stătătoare.

 

Anul acesta, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical, de ziua profesiei, sute de mii de asistenţi medicali au fost implicaţi profesional şi afectaţi emoţional în lupta cu pandemia de Coronavirus demonstrând cât de importantă este această profesie, arătănd astfel dăruirea asistentţlor medicali din intreg sistemul de sănătate.

Filiala DOLJ OAMGMAMR urează tuturor asistenţilor medicali din România un călduros "La mulţi ani!" pentru profesionalismul, dăruirea, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în această profesie nobilă.

La mulţi ani!

Consiliul Judeţean al OAMGMAMR DOLJ